Sport

Ma kakav Bešiktaš: Miralem Pjanić otkrio gdje će igrati sljedeće sezone

Bh. veznjak Miralem Pjanić jučer je dao intervju za ugledni Canal + gdje je govorio o razlozima napuštanja Barcelone.

Istakao je da je glavni i jedini razlog njegovog odlaska sa Nou Campa Ronald Koeman, te da će se u Kataloniju vratiti u junu.

“Imao sam svega sat da razmislim o ponudi Besiktasa, sve se bukvalno desilo veoma brzo”, istakao je Pjanić, te zatim dodao:

“Znao sam da se stvari neće promijeniti u Barceloni. Koeman mi ne bi dao da igram, sklonio me bez razloga, nije mi dao nikakvo objašnjenje. Stvari su bile više nego jasne za mene – da sam ostao u Barceloni, ne bih igrao fudbal. Nemoguće je raditi u takvom okruženju sa Ronaldom Koemanom. Želim igrati, zabavljati se i pokazati ljudima šta mogu u Barceloni. Nisam napravio nikakvu grešku prema njemu.”

PROČITAJTE  Xavi je svojom posljednjom izjavom otkrio nešto što bi uvelike moglo utjecati na Pjanićevu sudbinu u Barci

Dodao je da je nekoliko puta pitao Ronalda Koemana zašto ne dobija priliku za igru, no nizozemski stručnjak nije htio da mu odgovori.

“Kao igrač, moram znati zašto ne igram. Moram da razumijem u čemu je problem. Došao sam do Koemana i pitao ga šta želi od mene i nisam dobio nikakav odgovor. Mogao je reći da se ne uklapam u njegove taktičke zamisli, mogao je reći milion stvari, ali nije rekao ništa”, dodao je naš veznjak i zatim nastavio:

“Kada sam donio odluku da napustim Barcelonu, treneri u timu su me zvali i rekli da poštuju moju odluku, te da ne znaju zašto ne igram. Rekli su da cijene moj odnos prema Barceloni i poželjeli mi sreću. Bilo kako bilo, vraćam se u Barcelonu u junu kada mi istekne posudba u Besiktasu.”

PROČITAJTE  Nove muke za Barcelonu: Xavijev plan propao pred Bayern


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare