Svijet

Majke vojnika ruskom političaru: ‘Našu djecu šaljete kao topovsko meso. A gdje je vaš sin? Na fakultetu‘

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem, kako se tvrdi, majke ruskih vojnika “ribaju” Sergeja Tsivileva, guvernera ruske oblasti Kuzbass na jugu Sibira.

Snimak je očito napravljen krišom, a nisu poznate okolnosti pod kojima se Tsivilev sastao s majkama, no ono što je mislio da će proći kao još jedno obraćanje javnosti, završilo je žestokim prozivkama, prenosi Net.hr.

“Prevareni smo. Svi smo prevareni”, čuje se glas majke.

Guverner: “Niko nije prevario nikoga. To su bile vježbe”.

“Otišli su tamo kao topovsko meso. Kako to da Bjelorusi nisu poslani na vježbe? Zašto su naši momci tamo poslani. Nisu obučeni. Pa gledajte te momke, imaju 20 godina. Pogledajte, svi su mladi. A gdje je vaš sin?”

“Moj sin studira na univerzitetu”, odgovara sada već vidno izgubljeni guverner.

“Govore laži, ponavljaju neistine…” , čuje se, a guverner pokušava smiriti situaciju i sakriti se iza parola. “Ovo je specijalna operacija, i u ovom trenutku niko ne može komentirati specijalnu operaciju. Tako i treba biti. Ovi mladići su korišteni…” “Korišteni?! Naša djeca su korištena?!”, bijesni majka.

Guverner ponovo pokušava s floskulama, ponavlja da su raspoređeni u skladu s ciljevima… “Gledajte, možemo vikati, možemo kriviti sve i svakoga, ali dok akcija traje ne možemo donositi zaključke. Kad bude gotovo, a brzo će završiti…”

“Kad svi budu pobijeni”, prekida ga glas.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare