Politika

Majkić potvrdila da će SNSD u Domu naroda glasati ‘za’ HDZ-ov prijedlog izbornog zakona

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izrazila je nadu da će na sutrašnjoj sjednici Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH biti usvojene izmjene i dopune Izbornog zakona koje je u parlamentarnu proceduru uputio HDZ.

Majkić je u izavi Srni rekla da predložene izmjene i dopune reguliraju sve ključne stvari u vezi sa pravilima ponašanja za sljedeće izbore, a posebno pitanja koja se odnose na CIK i načina na koji se biraju članovi ove komisije

“Želim da budem optimista. Da ne propuštamo uvijek zadnju šansu. Optimista sam da će se naći dovoljno mudrosti i razumijevanja da se ovaj prijedlog o izmjenama i dopunama usvoji”, rekla je Majkićeva.

Ona je kazala da se ovim zakonskim prijedlogom reguliše i pitanje da mandat pripada političkoj stranci, a ne pojedincu, način biranja članova Predsjedništva BiH, kao i predlaganje i izbor delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Majkić je rekla da bi se ovaj zakonski prijedlog, ukoliko ga sutra usvoji Dom naroda, mogao naći na dnevnom redu i da ga usvoji i Predstavnički dom, koji je zakazan za srijedu, 27. aprila.

“Time bi imali riješene ključne stvari vezane za sve dosadašnje probleme usaglašavanja Izbornog zakona. Treba da budemo optimisti da će se saga oko toga završiti sutra na sjednici Doma naroda, a prekosutra na Predstvaničkom domu”, rekla je Majkićeva.

Ona kaže da su zahtjev za održavanje hitne sjednice uputila četiri delegata HDZ-a i četiri delegata SNSD-a.

Za sutra je zakazana hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na čijem dnevnom redu je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku koje je predložio HDZ.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare