Maloljetnica u Sloveniji poginula snimajući ‘selfie‘ ispred dolazećeg voza

195

Nesreća sa smrtnim ishodom u Sloveniji dogodila se u utorak kad su dvije maloljetnice pred dolazećom kompozicijom voza između dva kolosijeka pravile “selfije”.

Jedna od njih je smrtno nastradala, a druga je uspjela odskočiti, ali je zbog šoka završila u bolnici, prenose mediji.

Nesretna 14-godišnjakinja koja je u utorak umrla i njena vršnjakinja fotografirale su se između šina uz željezničku platformu pred vozom koji je velikom brzinom dolazio iz smjera Ljubljane.

Vozač lokomotive zvučnim signalima upozoravao je na dolazeću opasnost na što maloljetnice nisu reagirale, opisao je u srijedu tragični događaj u izjavi za novinare glasnogovornik policije Miran Šadl.

Po njegovim riječima tek u zadnji čas djevojčice su odskočile, no jedna od njih nije bila uspješna te je od udara vlaka i dobivenih povreda na mjestu preminula, a druga je zbog šoka završila u bolnici.

Kriminalisti nastavljaju prikupljati informacije, ali već su odbacili sumnju na samoubistvo ili tuđu krivicu pri nesreći i isključili moguću odgovornost mašinovođe.

Kako od izvora bliskih policiji saznaje mariborski dnevni list “Večer”, istražitelji se pitaju nije li tragedija možda rezultat nekog opasnog izazova kojim se tinejdžeri poslije hale kao svojim poduhvatom na društvenim mrežama.