Sport

Mancini: Englezi nisu trebali ni doći u finale

Italijanski trener Roberto Mancini sa reprezentacijom svoje zemlje je osvojio nedavno završeno Evopsko prvenstvo. Azzuri su u finalu nakon penal serije savladali Englesku i tako po drugi put u svojoj historiji postali prvaci “Starog kontinenta”.

Italijan je u razgovoru za Sport1 otkrio kako smatra da Englezi, suparnici Italije u finalu, nisu trebali ni stići do te faze. Komentarišući i drugi turnir zaredom na kojem je njemačka reprezentacija podbacila, rekao je: “Iskreno, ne znam što Njemačka može napraviti. Oni su za mene i dalje ogromna nogometna nacija. Uvijek imaju dobru momčad i sjajne igrače, kao i vrhunske trenere. Ali svaka momčad mora pronaći svoj put, mi smo bili na sličnoj točki prije tri godine.”

PROČITAJTE  Francuzi zaustavili Dončića, Slovenija ostala bez zlata

“Iskreno, mislim da nisu ni zaslužili ispasti protiv Engleske. Za mene su odigrali odličnu utakmicu i čak su bili bolja momčad”, zaključio je talijanski izbornik. Podsjetimo, Englezi su svladali Njemačku u osmini finala s 2:0, a jedan od ključnih trenutaka bio je nevjerojatan promašaj Mullera pri rezultatu 1:0.Povezani postovi: