Politika

Mandić o fešti u Sarajevu: Skandalozno ponašanje u vrijeme dok se borimo za živote

Vjekoslav Mandić, federalni ministar zdravstva, na današnjoj press-konferenciji komentirao je i feštu u Sarajevu od sinoć.

“Mislim da sve učesnike treba sankcionirati sukladno propisima. Obratit ćemo se menadžmentu bolnice da nas izvijesti o medicinskim djelatnicima. Ovakvo ponašanje od onih od kojih se to najmanje očekuje, u najmanju ruku je skandalozno. Nema riječi kojima bi čovjek iskazao osjećaj da neko ovako postupa u doba kada se borimo da spasimo života”, kazao je Mandić.

Dodao je da je Krizni štab napravio plan gdje je u tri faze predviđeno popuštanje mjera i taj plan će biti predočen Kriznom štabu CZ.

“Ne smijemo se opustiti, želim se zahvaliti onima koji su odgovorni i pridržavaju se mjera. To su odgovorni građani koji se pridržavaju mjera i zahvaljujem im se, da bismo imali dobre rezultate i sačuvali živote”, kazao je Mandić i poručio:

“Rezultati nas ne smiju dovesti u zabludu. Mi ćemo popustiti mjere da omogućimo rad malih preduzeća, ali ne smijemo društvene mjere zapostaviti kao što je distanca i pranje ruku”.

Ministar je najavio da bi uskoro mogao početi raditi i javni prijevoz u KS i FBiH?

“Krizi stožer je napravio plan gdje je u tri faze predviđeno popuštanje mjera i taj plan ćemo predočiti Kriznom stožeru CZ. Vidjet ćemo u kojoj mjeri će to biti usvojeno i kada. Prva faza slijedi, pa nakon 14 dana druga, da vidimo kako se odražava na broj oboljelih i širenje virusa.

Očekivati je da uskoro počne javni prijevoz i da vidimo kako će se ponašati učesnici u javnom prijevozu“, rekao je Mandić.

Odgovorio je i na pitanje šta je s raspodjelom respiratora koje je u spornoj nabavci iz Kine uvezla kompanija Srebrena malina.

“Ministarstvo nije dobilo nikakav dopis, to je trebalo uputiti Stožeru CZ, mislim da su respiratori na terminalu i očito da ta dodjela neće ići tako jednostavno. Mi pismeno nemamo nikakav papir u vezi sa nabavkom respiratora, niti smo imali veze s tim”, dodao je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare