Politika

Evo ministra, ko kaže da ga nema| Mandić: U FBiH do sada testirano 6.621 ljudi

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić je danas u Sarajevu, u obraćajnju javnosti, kazao da je u protekla 24 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine testirano ukupno 447 uzoraka od kojih je 24 bilo pozitivno na Covid-19.

Po njegovim riječima, u Federaciji BiH do sada je ukupno testiranih 6.621 uzorak, a na Covid-19 je ukupno potvrđenih 612 osoba. Od toga je 330 žena, a muškaraca 282.

Ministar Mandić kaže da, što se tiče zdravstvenog stanja pacijenata trenutno u Federaciji BiH hospitalizirano je 70 pacijenata pozitivno na virus Covid-19. Od toga je aktivno 533.

“Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH imamo 55 pacijenata oporavljenih od ove bolesti, a u narednim danima očekujemo da će se broj oporavljenih povećavati”, naveo je Mandić.

Po njegovim riječima, od 24 potvrđena smrtna ishoda u FBiH, 13 je muškaraca i 11 žena. Što se tiče starosne strukture, 16 preminulih pacijenata, odnosno njih 66, 67 posto bilo je u dobi preko 65 godina.

Ministar Mandić osvrnuo se i na trenutnu epidemiološku situaciju, istaknuvši da sa trenutnom situacijom “možemo biti zadovoljni, nije došlo do naglog porasta oboljelih”.

“Trudimo se svim dosadašnjim mjerama da usporimo širenje bolesti i da zdravstveni sustav ne srušimo i toliko ga ne opteretimo da ne može dalje funkcionirati”, kazao je federalni ministar zdravastva Vjekoslav Mandić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare