Mandić: Zbogom petak 13., dosta vas je bilo!

1095

Srđan Mandić, bivši ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo i budući načelnik Općine Centar, oglasio se na Facebooku nakon što je danas u Skupštini KS prihvaćena ostavka Vlade KS na čelu s Mariom Nenadićem. Objavio je i fotografiju članova bivše Vlade KS te bivšeg predsjedavajućeg Skupštine KS koja je nastala 3. marta, posljednjeg dana njihovog mandata.

„Zbogom petak 13., dosta vas je bilo! Ova slika nastala je posljednjeg dana našeg mandata, 3. marta, iste ove crne i nesrećne godine, koja nije počela tako. Dok danas odlazi vlada petka 13., razmišljam hoće li se oni ovako slikati, sa osmijehom. Naravno da neće. I, ne krivim nikoga od vas, nije vam bilo lako. Ali, danas, dok budete raspremali svoje kabinete, razmislite o onima koji su vas, baš na petak 13. poslali u unaprijed izgubljenu bitku. Ljudi bez stida i časti, bez morala. Ništa što nastane na mržnji i ljubomori ne može izroditi dobrim. Razbili ste najbolju vladu ikada.

Moj Amel je sad u inostranstvu, vodi veliki biznis. Naravno, njima je valjao, vama nije. Ali, niste razbili prijateljstvo i ljubav koja se u ovom kabinetu rodila. Biće boljih i uspješnijih vlada, i tako treba da bude. Neka ova naredna to bude, od srca im to želim. I Amel i ja ćemo pomagati svom snagom. Ali, ova ekipa, ova energija, zajedništvo, teško će se ponoviti. Izvinjavam se, ličan sam i subjektivan, imam malo i na to pravo. I zato, hvala Lejla, Amela, Ismire, Mirvade, Harise, Damire, Štele, Malik, Kova, Admire, Forto i Dino. Volim vas puno“, napisao je Mandić.