Sport

Marca: Barca odgovorila na Messijev poziv na razgovor. Ili ostaje ili nema razgovora

Lionel Messi želi otići iz Barcelone, ali želi da taj rastanak bude gospodski odnosno da se s klubom kojemu je dao sve i obrnuto ne raziđe na ružan način.

Argentinac je navodno sve bliže odlasku u Manchester City, ali prvo mora riješiti pravnu zavrzlamu s Barcelonom. Naime, Messi je imao klauzulu u ugovoru prema kojoj je do kraja prošle sezone, odnosno 31. maja, mogao otići kao slobodan igrač iz kluba. Nakon toga mu je ugovor automatski produžen do ljeta 2021. uz odštetnu klauzulu od 700 miliona eura.

Niko nije očekivao da će Messi klauzulu o odlasku zaista iskoristiti, no nakon senzacionalne objave da odlazi iz kluba Messijevi ljudi pokušavaju osporiti tu stavku. Fifa je zbog krize s koronavirusom prošlu sezonu produžila do 31. augusta pa Messijevi advokati tvrde da to znači da je i klauzula o besplatnom odlasku produžena do 31. augusta, odnosno da Messi sad može otići kao slobodan igrač.

Kako bi izgladio odnose s klubom Messi je navodno pozvao Barcine čelnike na sastanak kako bi svi na kraju imali koristi. U prijevodu, Messi bi vjerovatno pristao na varijantu da Barcelona prihvati neku razumnu odštetu koju bi onda netko, odnosno City, platio.

No Marca javlja da je Barcelona poručila Messiju da jedino o čemu može sjesti s njima za sto jest oko novog ugovora budući da klub i dalje želi da Messi na Nou Campu završi karijeru.

“Ili to ili nema nikakvog sastanka”, navodno mu je poručila Barca i sve je izvjesnije da će se nakon 20 godina međusobne ljubavi Messi i Barcelona rastati na sudu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare