Mark Zuckerberg, vlasnike Facebooka i Instagrama objavio je u nedjelju da uvodi "Meta Verified", pretplatu u iznosu od 11,99 dolara na mjesec
IT

Mark Zuckerberg najavio uvođenje pretplate na Facebooku i Instagramu

Mark Zuckerberg, vlasnike Mete (Facebooka, Instagrama) objavio je u nedjelju da uvodi “Meta Verified”, pretplatu u iznosu od 11,99 dolara na mjesec radi potvrde računa na platformama dok ta velika društvena mreža prolazi kroz finansijsku krizu.

“Meta Verified”, koji će ove sedmice biti najprije dostupan u Australiji i u Novom Zelandu, sličan je sistemu koji je Elon Musk uveo na Twitteru, s uslugama provjere identiteta i s prednostima kao što je “direktan pristup korisničkoj službi”.

“Zamisao je bila poboljšati vjerodostojnost i sigurnost naših usluga”, rekao je Mark Zuckerberg u poruci na Instagramu i na Facebooku.

Pretplatnici će na Facebooku i na Instagramu dobiti značku koja pokazuje da je njihov identitet provjeren, zaštitu za svoj račun (protiv krađe identiteta), pristup korisničkoj službi i veću vidljivost, rekao je glasnogovornik Mete.

Pretplata je namijenjena pojedincima starijim od 18 godina, ali ne za račune kompanija.

Korisnici će plaćati 11,99 dolara na mjesec za Meta Verified na webu i 14,99 dolara na mjesec na iOS-u i Androidu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare