Magazin

Mark Zuckerberg podijelio fotografiju trudne supruge s kojom čeka treće dijete

Mark Zuckerberg je na Instagramu objavio fotografiju sa svojom trudnom suprugom Priscillom, s kojom čeka treće dijete.

“Sretna Nova godina! Za sve avanture i ljubavi koje dolaze u 2023.”, napisao je 38-godišnji osnivač Facebooka i Mete.

Zuckerber sa svojom suprugom Priscillom Chan već ima dvoje djece, sedmogodišnju kćer Maximu, rođenu u decembru 2015., i petogodišnju August, rođenu u agustu 2017. godine. Na fotografiji objavljenoj 1. januara Zuckerberg nosi smoking. I jednu ruku drži na trudničkom trbuhu svoje supruge.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Podsjećamo, par je dolazak svog trećeg djeteta već najavio. Zuckerberg je rekao da mu je drago što će Max i August iduće godine dobiti sestricu. 

On i njegova supruga, 37-godišnja filantropkinja i bivša pedijatrica, upoznali su se 2003. u redu za toalet na jednoj zabavi. dok su oboje još bili studenti Harvarda. Ubrzo su počeli hodati. Te su se vjenčali devet godina kasnije, 2012., na intimnoj ceremoniji u svom dvorištu.

Nakon rođenja prve kćeri par je u otvorenom pismu najavio da će većinu svog novca dati u dobrotvorne svrhe, a ne svojoj djeci. Zuckerberg i Chan zajedno su pokrenuli Chan Zuckerberg Initiative, organizaciju posvećenu “personaliziranom učenju, liječenju bolesti, povezivanju ljudi. I izgradnji jakih zajednica”, te su rekli da će 99 posto njihovih Facebook dionica uložiti u tu svrhu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare