Svijet

Maskirani napadač pucao u kampusu Univerziteta, studenti vrišteći bježali: Troje mrtvih, najmanje petero ranjenih

U kampusu Univerziteta države Michigan u East Lansingu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijena jedna osoba, a napadač još nije uhapšen, objavile su vlasti i lokalni mediji.

U kampusu Univerziteta došlo do pucnjave

Policija je na Twitteru objavila da je došlo do pucnjave na dvije lokacije u kampusu Univerziteta. Te da ima ranjenih. Studente i osoblje, kao i sve u blizini, pozvala je da ostanu na sigurnom.

Glasnogovornica Univerziteta Emily Guerrant potvrdila je za Detroit News da je u pucnjavi ubijeno troje ljudi te da je najmanje petero ranjenih.

"Ima ranjenih", objavilo je sveučilište na službenom Twitter profilu. Dodavši poslije da je određen broj žrtava prevezen u obližnju bolnicu.

Nekoliko zgrada u kampusu je ispražnjeno i osigurano gotovo dva sata nakon pucnjave.

Poznati detalji

Lokalni mediji objavili su videosnimke na kojima se vidi kako policajci dolaze na mjesto događaja. Na Twitteru grada East Lansinga objavljeno je da je pucala jedna osoba, niži muškarac s maskom. Te da je još na slobodi.

Michigan State University javna je visokoškolska ustanova u čijem se kampusu nalazi 50.000 studenata i nalazi se u East Lansingu, univerzitetskom gradu koji se nalazi u blizini glavnoga grada države Michigan Lansinga i oko 140 km sjeverozapadno od Detroita.