Region

Masovne evakuacije škola u Crnoj Gori zbog dojava o bombama: ‘Sve ćemo pobiti’

Zbog anonimnih dojava o postavljenim bombama u školama širom Crne Gore Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je odluku da se danas prekine nastava u školama koje su dobile dojave o eksplozivnim napravama, piše cdm.me.

Škole širom Crne Gore dobile su danas mail prijeteće sadržine: “Na teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi. Uvijek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti. Doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Cijeli grad će krvariti”.

Iz Uprave policije su saopštili da poduzimaju mjere sigurnosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava o postavljenim eksplozivnim napravama ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda.

“Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija poduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti”, naveli su iz Uprave policije.

Đaci iz nekih podgoričkih škola, među kojima su “Oktoih”, “21. maj”, “Vladimir Nazor”, OŠ “Blažo Jokov Orlandić” u Baru, “Kekec” u Sutomoru, u Kotoru OŠ “Savo Ilić” i Gimnazije Kotor, nekoliko škola u Nikšiću i na Cetinju, zatim u Beranama, Danilovgradu, Herceg Novom, Bijelom Polju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu, Ulcinju su evakuisani. Dojava o bombi zatvorila je danas i vrtić u Mojkovcu. Iz Uprave policije su kratko kazali da su sve raspoložive ekipe na terenu.

Iz Osnovne školi „Blažo Jokov Orlandić“, učenici su jutros vraćeni kući. Dojava o bombi stigla je i u OŠ “Kekec” u Sutomoru.

Zbog dojave o bombi u osnovnim školama “Miilija Nikčević”, “Olga Golović” i “Braća Ribar” u Nikšiću evakuisani su đaci.

Također zbog dojave o postavljenoj bombi, kako je javila Antena M, vrtić “Jevrosima Jevra Rabrenović” u Mojkovcu jutros je zatvoren. Roditelji djece koja pohađaju vrtić u Mojkovcu, o navodno postavljenoj bombi obaviješteni su putem Viber grupa.

Prvog aprila su također putem maila mnoge škole u Crnoj Gori dobile mailove sličnog sadržaja. Tada je iz Uprave policije saopšteno da je utvrđeno da su mailovi poslati sa domena čiji se serveri nalaze u inostranstvu, te da rade na identifikaciji osoba koje su ih uputile.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare