Region

Matejev otac dao uzorak DNK, otac Tijane Jurić: ‘Policija ima nešto novo što ne smije iznositi u javnost‘

Igor Jurić iz Udruženja “Tijana Jurić” i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu za TV Prvu je komentirao slučaj nestalog Mateja Periša u Beogradu.

“Mi u Centru nemamo novih informacija o slučaju Mateja Periša. Policija ima još nešto novo što ne smije iznositi u javnost zbog same istrage. Kao država smo pokazali veliku odgovornost i ponosan sam na svoju zemlju”, rekao je Jurić, dodajući da su i preko Centra za nestale primili na stotine poruka podrške za Mateja i želje da se pomogne, prenosi Telegraf.

“Ova neizvjesnost za obitelj je užasna i ne postoji ništa gore nego da ne znaš što se dogodilo s tvojim djetetom”, istaknuo je Jurić koji je Udruženje osnovao nakon što je zajedno sa svojom prodicom 2014. godine, poslije trinaest dana potrage, pronašao svoju kćer Tijanu ubijenu.

“Svaka informacija mora se provjeriti i nijedna se ne smije staviti ‘ad acta’. Kada je Tijana nestala, mi smo dobivali informacije da je viđena u Banjoj Luci, Mađarskoj, do toga da je čak viđena u Alžiru. Imali smo ozbiljan opis kako je došla, prešla granicu i došla do Alžira. Kako je vrijeme odmicalo, mnogo toga je provjereno. Važno je da ljudi koji javljaju informacije o Mateju to čine čiste svijesti i savjesti, da nisu zlonamjerni”, dodao je.

Potraga za Matejem Perišom i dalje traje, a Više javno Tužiteljstvo u Beogradu je u stalnom kontaktu s policijom.

Obaviješteni su o svim mjerama i radnjama iz njihove nadležnosti koje se odnose na potragu za 27-godišnjim Splićaninom, rečeno je Tanjugu. U pitanju su DNK naredbe za izuzimanje tragova, koji bi trebali doprinijeti u sklapanju mozaika i rasvjetljavanju nestanka Mateja Periša.

Njegov otac, Nenad Periš za Dnevnik.hr je potvrdio kako je dao uzorak radi DNK analize.

“Inače nema ništa novo. Znam da rade sve što trebaju, ja ni ne ulazim u sve te razgovore, sve detalje koji nisu bitni”, kazao je otac koji danima traga za sinom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare