Region

“Medijski mrak u Srbiji”: Dvije televizije prekinule program, prve reakcije iz Evrope

“Medijski mrak u Srbiji”. Naime, televizije Nova S i N1 u Srbiji u znak protesta prekinule su emitovanje svog sadržaja od ponoći.

Danas je sa tim upoznata i Evropska komisija koja je iznijela svoje prve reakcije.

Novinar N1 televizije Nikola Radišić rekao je danas potrparolki Evropske komisije da su od ponoći televizije Nova S i N1 prekinule svoje emitovanje.

„Ne znam da li znate ali, nezavisni mediji Nova S i N1 prestali su danas sa emitovanjem programa. Sada se na ekranima vide natpisi “Mrak u Srbiji bez slobodnih medija”. To je protest zbog stanja medijskih sloboda u Srbiji“, kazao je Radišić.

Na njegovo pitanje, portparolka Evropske komisije Ana Pisonaro rekla je da je slobodno izvještavanje, sloboda medija i pluralizam od značaja za svako demokratsko društvo, prenosi Nova.

“Mi smo upoznati s medijskom situacijom u Srbiji i očekujemo da Srbija implementirani akcioni plan o medijskoj strategiji.

Očekujemo da Srbija stvori okruženje u kojem će sloboda medija biti nesmetana”, istakla je Pisonaro.

Podsjetimo, televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom. Na njemu je ispisana poruka “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”.

Dvije televizije, koje posluju u okviru United Media, poslije ponoći su isti natpis objavile i na svojim društvenim mrežama. No, nije bilo objašnjenja o čemu se tačno radi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare