Politika

Mehmedović: Evropo hvala! Dok Dodik provodi državni udar u BiH, Vučić otvara nova poglavlja u pregovorima sa EU

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine RS Šemsudin Mehmedović prokomentirao je vijest da je Srbija danas otvorila nova četiri poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, dok u isto vrijeme BiH prolazi kroz duboku političku krizu.

“Danas, iako nije bilo SNSD-a na sjednici, ulogu je preuzeo HDZ! Nismo uspjeli ni dnevni red usvojiti na sjednici PS BiH-u pokušaju!

Pažljivo biran trenutak – Srbija otvara još četiri poglavlja sa EU. U trenutku dok traje državni udar Dodika u BiH. U trenutku dok njemačka ministrica vanjskih poslova traži sankcije za RS.

U trenutku dok se kriza u BiH koristi da se Srbija dočepa državne imovine BiH u RS – tla, vode, šuma i zraka.
Ovo je najvažnija poruka EU “srpskom svetu”, Dodiku i BiH.

‘Velike i dobre vesti za Srbiju! Evropo hvala, Srbija je na dobrom putu’, ovo je Vučić poručio preko Instgrama nakon vijesti da Srbija otvara još četiri poglavlja sa EU.

Ovo je Kalabuhovizacija EU.

Nagrada za destabilizaciju, državni udar i početak secesije. Nagrađen je metod po kojem susjedi brže rastu što prave više problema BiH. To je rekao i Escobar: ‘I ne radi se o tome koliko vi sporo rastete nego koliko vaši susjedi brzo rastu. Ta razlika između susjeda i BiH je svaki dan sve veća.’

Mi imamo Dodika i Čovića da nas usporavaju.

Zato EU u sred krize u BiH nagrađuje Srbiju i ‘srpski svet’ Aleksandra Vučića”, naveo je Mehmedović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare