Politika

Mehmedović o pregovorima u Neumu: Prvi koji je najavio fijasko je Milanović. To je dokaz da su Zagreb i Beograd duboko upetljani

“Niko se više uopće ne bavi blokadom institucija BiH, niko ne spominje organizirani kriminal Čovića i Dodika, niko ne spominje sankcije USA, EU…nikome ni na kraj pameti nije implementacija presuda za GENOCID i UZP…”, napisao je ovo na svom zvaničnom Facebook profilu Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On se osvrnuo na pregovore o Izbornom zakonu u Neumu, koje su i ovog puta doživjele fijasko.

“Najvažnije u svemu tome je što građanski pristup nije potpuno izbrisan u Izbornom zakonu, a što je više građanskog to je jače bosansko.

Poruka Palmeru i Eichhorst: Zašto je Dodiku, Milanoviću i Čoviću bilo tako snažno potrebno da proglase Bosansku stranu krivom za fijasko pregovora u Neumu. Prvi koji je upotrijebio taj termin “fijasko” je Dodik. Prvi koji je najavio takav ishod je Milanović. Dan uoči pregovora u Neumu Zoran Milanović je izjavio da bošnjačka strana, nazvao ju je uvredljivo “čaršijom”, ne želi dogovor i da pregovara sa figama u džepu i samo kupuje vrijeme. Milanovićeva izjava je dokaz da su Hrvatska i Srbija duboko upetljane u pregovore u Neumu i da postoji velika koordinacija na liniji Zagreb – Beograd – Banja Luka – Mostar, a brutalno je to pokazano namještenom scenom u kojoj Čović podnosi telefonski izvještaj Dodiku o propasti pregovora u Neumu, i to baš u vrijeme trajanja press konferencije, nakon čega uživo Dodik proglašava fijasko neumskih pregovora.

Sad povucite crte od Milanovićeve izjave do Dodikovog proglašavanja fijaska i vidjećete da se željelo postići sljedeći efekat:

-Dodik je glavnokomanujući operacije čiji je glavni štab u Banja Luci- Bošnjaci su odgovorni za fijasko jer ne žele dogovor i samo kupuju vrijeme, kako je rekao Milanovič.

– RS je stabilna i samo se u FBiH ne mogu dogovoriti ni oko čega, RS je ključni remetilački faktor u Bosni! To moraju znati diplomate koji dolaze u Bosnu.

Razrađen scenarij i previše providan da se Bosanci okrive završava Čovićevim poentiranjem da je s Bosancima nemoguće doći do dogovora u FBiH, a ako je nemoguće u FBiH, onda je još teže u BiH.

Čović: “Moj optimizam je potrošen u ovih 6 mjeseci. S ovim ljudima nema više smisla razgovarati”, naveo je Mehmedović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Tomislav Dretar
Tomislav Dretar
7 mjeseci

Pozivam čitatelje da se zamisle nad uvodnim rečenicama ovog teksta: “Niko se više uopće ne bavi blokadom institucija BiH, niko ne spominje organizirani kriminal Čovića i Dodika, niko ne spominje sankcije USA, EU…nikome ni na kraj pameti nije implementacija presuda za GENOCID i UZP…”, napisao je ovo na svom zvaničnom Facebook profilu Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On se osvrnuo na pregovore o Izbornom zakonu u Neumu, koje su i ovog puta doživjele fijasko.

“Najvažnije u svemu tome je što građanski pristup nije potpuno izbrisan u Izbornom zakonu, a što je više građanskog to je jače bosansko.“

ŠTA OVDJE NE ŠTIMA? Nedostaje jedna imenica. Koja to imenica? Pa HERCEGOVINA s veznikom ” i “. ali bez Hercegocvine. Samo to, i to tako malo ? Da, tako malo, ali cijela Hercegovina. Ljudi ne vide ono što je lapadžija Čović dobro vidio i na čemu gradi svoje dobro vidljive (u-grb-ovane) kule u zraku. Bosna bez Hercegovine je okljaštrena, invalidizirana. Za onoga koji poznaje hermeneutiku ne treba napisati knjigu da bi vidio suštinu skrivenog problema. Svi igraju na kartu nacionalizma koji Čović, Izetbegović i Dodik koriste kao obrambeni štit, a Građanin Komšić i njegova jalija kao prijetnju dok u stvari svečetvoro Boga mole da izbora ne bude jer igra se nastavlja.