Šemsudin Mehmedović Vučić se sprema za rat, UAE
Politika

Mehmedović: Ovo što je EU uradila je nedopustivo. Pozivom Dodiku ugošćavaju putinovske principe

Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović izrazio je protest EU zbog poziva Miloradu Dodiku da prisustvuje sastanku delegacije Predsjedništva i Doma naroda BiH s članovima odbora evropskog parlamenta za vanjska pitanja u Briselu.

“EU čovjeka s crne liste poziva na sastanak. EU ohrabruje Dodika u proruskim stavovima pozivom za sastanak u Briselu: EU – pozvali ste čovjeka koji ne želi osuditi rusku agresiju na Ukrajinu”, napisao je Mehmedović na svom facebook profilu.

Mehmedović je istakao kako je “Dodiku EU morala staviti do znanja da je on odbio slijediti stav Brisela prema Ukrajini i da je zauzeo neutralan stav”.

“To je nedopustivo. EU, odnosno Evropski parlament, prihvaćajući ovaj stav Dodika i šaljući mu poziv za briselski sastanak, ugošćava putinovske principe u Briselu”, poručio je Mehmedović.

On je mišljenja kako je “to ohrabrenje Dodiku da nastavi sa svojom proruskom politikom i ohrabrenje da donosi odluke koje ne prate odluke EU te ključno, ohrabrenje faktorima destabilizacije BiH i zapadnog Balkana”.

“Briselski poziv Dodiku, nakon jasnog iskazivanja proruskog stava prema Ukrajini, je ili vrlo dobro smišljen poziv za destabilizaciju BiH, ili potpuno idiotski potez birokrata iz Evropskog parlamenta, a prije ovo prvo”, stav je zastupnika Šemsudina Mehmedovića koji je objavio na svom facebook profilu, saopćeno je iz PSBiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare