Politika

Mehmedović poslao poruku EU: Zašto spašavate Dodika od bankrota?

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović putem svog Facebook profila oglasio se o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, ali i o 1,3 milijarde maraka koje je RS dobila od EU.

On je između ostalog kazao kako je time EU udarila na američki pristup prema Bosni i Hercegovini.

-Spašavanje RS od bankrota i finansiranje zaključaka RS sa 1,3 milijarde maraka je direktan udar EU na američki pristup prema BiH. S ovim novcem Dodik će finansirati Vojsku RS.

-Pozivam međunarodne pregovarače da objave da je RS bankrotirala i da kažu ko pokušava spasiti RS od bankrota. USA želi napraviti udar na korupciju. Korupcija je dovela do bankrota RS-a – stoji u objavi.

-EU želi finansirati korupciju sa još 1,3 milijarde KM i spasiti korupmpirano vodstvo koje je odgovorno za bankrot RS-.a, EU želi spasiti korupciju u BiH.


Escobar: “Govoreći o insistiranju Njemačke da se moraju sankcionisati oni koji ugrožavaju stabilnost Bosne i Hercegovine, (Escobar) je naveo da se osim sankcija treba razmisliti i o financijskim mjerama protiv onih koji rade protiv Dejtona.”

-Dakle, Escobar govori o finansijskim mjerama protiv onih koji rade protiv Dejtona, a EU finansira akcije protiv Dejtona – navodi Mehmedović.

-Jelena Trivić je objavila podatke da je RS duplo više zaduženija od Federacije BiH.
Ne spašavajte RS od bankrota. Time spašavate Dodika od sudskog progona za korupciju i time spašavate Dodika i od političkog bankrota. Takav postupak EU je nagrada za korupciju. Takav postupak EU jest zapravo korupcija. EU ide direktno u kontru Americi i Escobaru.

-Escobar je za CNN rekao da je korupcija ključni problem.
Escobar, koji je specijalni izaslanik američkog predsjednika Joea Bidena za Zapadni Balkan, je naglasio da je Bosna i Hercegovina među najkorumpiranijim državama Evrope, a kao gore od nje je istakao Bjelorusiju i Azerbejdžan. Pozivam sve parlamentarne stranke da upute apel EU da ne finansira korupciju i ne spašava RS od bankrota te da ne finansiraju realizaciju zaključaka RS-a.

-Zna se da Dodiku iduće godine krediti dolaze na naplatu i da ih ne može vraćati. On je u tom trenutku politički mrtav. EU ga sa 1,3 milijarde vraća u život. Zašto to radi EU, zašto spašava RS i Dodika od bankrota? – pita Mehmedović.
Dodik je prenosio nadležnosti na državu pa ih sada povlači. Tako će prevariti EU nakon što dobije sredstva i upotrijebiti ih da formira Vojsku RS i proglasiti samostalnost pozivajući se na Kosovo. EU mora uskratiti 1,3 milijarde RS-u i objaviti bankrot RS. Dodik pred sudom BiH mora odgovarati i za bankrot RS i za način trošenja kredita i zaduženja RS – smatra Mehmedović.