Politika

Mehmedović: Schmidt zatvarate vrata EU našoj zemlji. Ovo je signal da Rusija krene i na Moldaviju i na BiH

Najave da će visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nametnuti izmjene nacionalnog Izbornog zakona što bi zapravo ispunilo zahtjeve HDZ-a koji već neko vrijeme traži izmjene njegovih odredbi izazvale su lavine komentara.

Na svom zvaničnom Facebook profilu ovo je prokomentirao i Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

“Srbija i Hrvatska mogu biti zadovoljne Schmidtom kojeg ne priznaju! Gospodine Schmidt, vodite putinovsku politiku u BiH. EU je prvo dopustila da Putin od Ukrajine napravi Bosnu, a sada vi u Bosni pravite modele kako da Putin legalizuje agresiju.

Mi smo to preživjeli, preživjeti ćemo i Vas!

Posebno je opasno i na to se mora snažno reagovati: lagali ste predstavnike nehrvatskih stranaka u BiH prilikom tzv. konsultacijskih razgovora i otvoreno manipulirali s njima. To ste radili ciljaano. To je nedopustivo manipulisanje i laganje za interes Čovića i Plenkovića i Hrvatske. Pravite izdajice od njih, navukli ste ih na tanak led i od njih pred narodom napravili budale sa interesom da gradjanske opcije i one opcije koje nisu za etničku podjelu ponizite i prikažete kao naivne.Modelom cenzusa od 3 % rješavate Putinu model kako da dokine izbor ukrajinaca u odmetnutim pokrajinama.Kako je nastalo 3%, mi znamo: genocidom i ETničkim čišćenjem! Znate li Vi uopće šta to znači! Pozivam Bošnjake ali i ostale narode u BiH koji su u grupaciji ispod cenzusa od 3% da odmah podignu optužnicu protiv Visokog predstavnika Schmidta za pokušaj odavanja ustavnog priznanja etničkom čišćenju, UZP-u i ratnim zločinima. Uvodite Matu Bobana i Herceg Bosnu u ustav FBiH. Širite zlo Republike Srpske preko granica tog entieta stvorenom na genocidu i etničkom čišćenju.

Nije dovoljno što je genocid nagrađen sa Republikom Srpskom i većinskim hrvatskim kantonima već se sada princip genocidnosti RS-a i UZP-a nastoji ugraditi u svaki kanton u Federaciji.

Ovo što Schmidt pokušava uraditi je finalizacija Memoranduma SANU i otvorena finalizacija procesa kojeg su započeli Milošević, Tuđman, Boban i Karadžič. To je ostvarenje ratnih ciljeva Srbije i Hrvatske!Eventualna odluka o uvođenju cenzusa za izbor delegata u Dom naroda PFBiH je vrhunski dokaz da su zapadne države u BiH inspiratori politike “ruskog i srpskog sveta” i otvoreni pokrovitelji tihe dugoročne agresije od strane Hrvatske i Srbije na BiH.

Zašto to radite? Zato što vam etnički sastav u BiH nije po volji, ili po volji Vaših nalogodavaca!OHR postaje Duma koja priznaje otcijepljene ukrajinske pokrajine.Schmidt pokušava zadati smrtni udarac ne samo BiH uređenoj na evropskim principima već sada stvara podlogu da ozakoni i cenzus od manje od 3 % Ukrajinaca u separatističkim pokrajinama u Ukrajini. Da li BiH sa takvim rasističkim cenzusima može u EU. Po principima EU i ja i Vi znamo da ne može! Schmidt zatvarate vrata EU Bosni i Hercegovini! Ovo je nastavak politike Angele Merkel i poklon Njemačke Rusiji i signal da Rusija krene i na Moldaviju i na BiH. Zato jer Vam u Njemačkoj treba ruski plin!I ključno: ovo je poruka i Njemačke i medjunarodne zajednica u BiH da fašizam, genocid, UZP i ratni zločini ne smiju biti poraženi, već da moraju ostati pobjednici u BiH.Nećemo gosp. Schmidt sjediti skrštenih ruku, budite ubijeđeni u to!”, naveo je Mehmedović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare