Kritike ne prestaju

Meho Kodro na udaru: “Svome sinu daješ pola sata, a ovom čovjeku 10 minuta…”

Faruk Hadžibegić upropastio je što je upropastiti mogao. Meho Kodro došao je spasiti stvar, a na kraju je i on uprskao.

Tako bi se mogao sumirati nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EURO 2024, koje su za BiH završile negdje oko sredine takmičenja, pišu Sportske novosti.

BiH i dalje ima priliku, mršavu ali, ipak realnu, da se plasira na EURO, ali samo zahvaljujući dobrom nastupu u Ligi nacija pa joj je osiguran nastup u dodatnim kvalifikacijama koje je osiguran Ivaylo Petev, prethodnik Faruka Hadžibegića.

Ne treba prema Kodri biti toliko oštar, ipak je dobio u ruke ekipu "pet dana" prije dvije utakmice u kojima je morao uzeti šest bodova kako bi ostao u igri, a sve što je napravio je mršava pobjeda protiv Lihtenštajna (2:1) i tijesan poraz kod Islanda (0:1).

Za tako malo vremena čudesni preokreti teško su mogući, iako ni Kodro nije amnestiran od kritika.

"Zamjeraju mu, prije svega, što je neke igrače stavio na pogrešne pozicije, čime je dodatno limitirao njihove ionako ograničene mogućnosti, ali i što je svom sinu Kenanu dao pola sata, a dvostrukom asistentu u utakmici protiv Lihtenštajna, Nemanji Bilbiji, samo 10 minuta. Osim Bilbije kasno je ubacio i Luku Menala, a tek s njima dvojicom u sastavu BiH je krenula "va banque", u utakmici u kojoj je igrala isključivo pobjeda", pišu SN, te podsjećaju da ovakvim ishodom drugo mjesto, jedino koje je bilo realno za dohvatiti, sada je izvan "dometa".

"Slovačka im bježi sedam bodova i BiH bi morala dobiti sve do kraja, uključujući i Portugal, a Slovačka od četiri utakmice smije dobiti samo jednu".