Politika

Mektić o “orgijanju” političara: Djevojke su podvođene na jahtu političarima iz SNSD-a. Oni su i dalje na vlasti

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić istaknuo je da Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine izazivajući ovu političku krizu ugrožava cijelo ustavno uređenje BiH i da to sve radi iz ličnih motiva i ličnog interesa.

“Stvarno mislim da dolazi vrijeme kad će mnogi morati polagati račune i odgovarati za sve ono što su uradili, u jednom kriminalnom smislu, a kad je u pitanju Dodik tu se i previše toga nakupilo što se tičle pljačke, kriminala, raznih afera. Mislim da njemu stanje haosa, nereda, nevladavine zakona i pravne države produžava neku zaštitu koju on vidi u tom haosu”, istaknuo je Mektić.

Dodaje kako je on po nacionalnosti Srbin, pravoslav, državljanin BiH i da pripada BiH.

“Mi smo potpuno dvije različite politike. Mi nismo za politike sukoba, politike blokada. Mi držimo još uvijek do stavova NSRS-a i možemo biti samo iskorišteni i zloupotrijebljeni u ovoj situaciji od strane kompletne pozicije, posebno MIlorada Dodika. Kad je u pitanju Dodik ili bar pozicija u RS-u, bez obzira kako i šta radili, mi smo proglašavani izdajnicima. Spremni smo da i pokrenemo određenu vrstu razgovora, ponudimo određena rješenja.”

PROČITAJTE  Šarović o Dodikovim potezima: "Alo čovječe, dosta je više! Ovo je jedno sljepilo i mi ćemo da ga zaustavimo"

Gostujući u emisiji Mreža na Federalnoj odgovorio je i na pitanje čija je jahta i ko je orgijao u Portorožu.

“Negdje 2015. godine sam imao dokaze vezane za to. Imao sam čak i neke fotografije. To je, između ostalog, i način na koji je funkcionisala ta vlast u RS-u. Praktično je bila ta jahta u Portorožu gdje su visoki nosioci vlasti u RS-u odlazili, orgijali po toj jahti, imali su skipera sa kojim su išli od Portoroža do Grčke, itd., i da su tu podvođene i dovođene prije svega osobe ženskog pola i da se radilo tu o određenoj vrsti visoke prostitucije. To su bili ljudi iz vlasti Republike Srpske. Iz SNSD-a. Oni su i danas u vlasti jer niko nije htio da pokrene to pitanje. To je bila sprega ne samo političara već i određenih kontroverznih biznismena itd. Tu su odvođene, podvođene žene na tim žurkama koje su pravljene. Naravno to je sve rađeno uz novac, plaćanje raznih usluga. To je bila dovoljna indicija Tužilaštvu da se upusti u taj slučaj, međutim ne”, istaknuo je Mektić.

PROČITAJTE  Profesor Blagojević tvrdi da RS ima pravo da vrati nadležnosti: To nije zabranjeno Ustavom BiH

Kaže da nije ničiji advokat, te da bi volio i da se trudi i pokušava biti advokat građana BiH u instituciji u koju su ga ti građani izabrali.

“Ja se često puta ne slažem sa politikom koju vodi SDA i njen lider Bakir Izetbegović i mislim da postoji dosta sličnosti u načinu na koji provode svoju politiku između Dodika i Izetbegovića, pa čak i Čovića. Ne mogu da razlučim dokle stvarno ide taj njihov konflikt i da li zaista postoji i ne mogu da razuvjerim sebe da tu ne postoji neki njihov dogovor”, zaključio je Mektić.Povezani postovi: