Vijesti

Mektiću mjere zabrane jer je vrijeđao tužioce, on odgovorio: Nije to ništa, znam ja i ko je koga

Sud BiH odredio je bivšem ministru sigurnosti u Vijeću ministara BiH Draganu Mektiću mjere zabrane iznošenja činjenica iz predmeta u kojem je optužen za zloupotrebu službenog položaja u vezi s nabavkom vatrogasne opreme, te zabranu kontaktiranja sa svjedocima.

Sud je na ovaj način uvažio žalbu Tužilaštva BiH koje je u prijedlogu Sudu tražilo ove mjere, između ostalog, zbog činjenice da je optuženi u svojim istupima u vezi sa predmetom vrijeđao tužioce.

Mektića, Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garapliju optužnica tereti za zloupotrebu položaja pri realizaciji Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva koji je sa 198.454 eura finansirala Delegacija EU u BiH.

Mektić, Golijanin i Garaplija optuženi su za krivično djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH, te da su u saučesništvu počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pomaganje u izvršenju krivičnih djela.

Na ovu vijest, reagirao je i sam Mektić. Na svom twitter profilu vrlo je otvoreno kazao šta misli o mjerama zabrane.

“Čuj vrijeđao tužioca, nije to ništa šta ću ja sve o njoj reći kad se sve ovo završi a znam puno toga pa čak i ko je koga”, napisao je Mektić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare