Svijet

Melania Trump konačno prekinula šutnju o nasilju na Capitolu: Sramotno je šta su meni uradili

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država na odlasku Melania Trump u ponedjeljak je rekla da ju je prošlosedmični juriš na zgradu Kongresa u Washingtonu koji su izveli pristaše njezinog supruga, predsjednika SAD-a na odlasku Donalda Trumpa, “razočarali” i “obeshrabrili”.

Trump je potom dodala da je “sramotno” da se ona u međuvremenu našla na udaru “opscenih tračeva” i “ličnih napada”.

Prva je dama dodala da je sada vrijeme da SAD zaliječi svoje rane i podjele te da se ovo vrijeme ne smije koristiti za lični profit.

Ona je nadalje kazala da je “ponosna” na “slobodu izražavanja stavova zemlje bez progona” i smatra je “nadahnjujućom”, jer su mnogi “pronašli strast i entuzijazam u učešću na izborima”, ali moleći ljude da prestane nasilje, kazala je “nikada ne pretpostavljajte na osnovu boje kože osobe ili koristite različite političke ideologije kao osnovu za agresiju i zlobu. ”

Dodala je: “Naša nacija mora se izliječiti na građanski način. Ne griješite u vezi s tim, apsolutno osuđujem nasilje koje se dogodilo na Kapitolu. Nasilje nikada nije prihvatljivo.”

Sky News navodi da nije poznato na koje se to napade i tračeve Trump referirala.

Bivša prijateljica i savjetnica prve dame Stephanie Winston Wolkoff kritizirala je “šutnju i pasivnost” prve dame nakon kratkotrajnog zauzimanja Kongresa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare