Puni Gas

Mercedes Silver Arrow 300 SLR je najskuplji automobil ikad: Poznato i koliko je plaćen

Navodno je Mercedes-Benz upravo prodao jedan od svojih najcjenjenijih modela ikad za 142 milona dolara. Dok se čeka potvrda o prodaji, Silver Arrow 300 SLR “Uhlenhaut Coupe” procijenjen je na cijenu tri puta višu od trenutnog najskupljeg automobila za koji je ikada potvrđeno da je prodan – Ferrarija 250 GTO iz 1962.

Iako Mercedes-Benz još nije potvrdio ili demantirao bilo kakvu takvu prodaju, ljudi u Hagertyju su uvjereni da se ova prodaja doista dogodila nakon što su kontaktirali više izvora.

Oni navode da je oko 10 ili manje pojedinaca pozvano da prisustvuju privatnom događaju u Mercedes-Benz muzeju u Stuttgartu 6. maja 2022.

Svaki od tih pojedinaca zadovoljio je unaprijed određene kriterije koje je Mercedes zahtijevao od osobe kojoj će na kraju prodati 300SLR. Kako prenosi Jutarnji, na web stranici Muzeja Mercedes-Benza piše da je zatvoren od 6. do 15. maja zbog ‘održavanja događaja’.

PROČITAJTE  Renault Scenic je otišao u historiju

Opet, ako se potvrdi, ovo je daleko najvrjedniji automobil koji je ikada prodan. Dosad najskuplji prodan bio je Ferrari 250 GTO iz 1962. i to za 48.405.000 dolara 2018. godini.

Iste godine pojavile su se glasine da je još jedan 250 GTO kupljen u privatnoj prodaji za 70 miliona dolara, ali to tek treba biti potvrđeno.

Ako je ovo doista trkaći automobil Silver Arrow za kojeg Hagertyju vjeruju da jest, to je nedvojbeno jedan od automobila s najvećim brojem priča u historiji.

Sve indicije upućuju na to da je ovaj automobil jedan od samo dva kupea s tvrdim krovom koje je Mercedes ikada proizveo. Bio je to jedan od najmoćnijih trkaćih automobila svog vremena i postavio je temelje za mnoge automobile koje danas poznajemo i volimo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare