Politika

Merhamet zahvalio Rijasetu IZBiH na interventnoj pomoći od 20.000 KM

Predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac i generalni sekretar Sidik Aždahić primili su danas u sjedištu ove humanitarne organizacije u Sarajevu direktora Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Razima Čolića i direktora Ureda za ekonomske i finansijske poslove Zejnila Rebihića.    

Vrbanjac je upoznao Čolića i Rebihića s aktivnostima koje Merhamet provodi u novonastalim okolnostima nakon pojave pandemije koronavirusa te se zahvalio na urgentnoj pomoći u vrijednosti od 20.000 KM koje je Rijaset Islamske zajednice u BiH usmjerio Merhametu za nabavku potrebne pomoći građanima ugroženim širenjem COVID-19.

Razgovarano je i o budućim zajedničkim aktivnostima Islamske zajednice u BiH i Merhameta tokom pandemije korona virusa, kako bi se pomoglo najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Izražena je obostarano zadovoljstvo dosadanjom saradnjom Islamske zajednice i Merhameta te je naglašeno da će se takva saradnja nastaviti i ubuduće.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare