Region

Meteorolog otkriva kada stiže prava jesen: Imat ćemo priliku da osjetimo miholjsko ljeto. Temperature čak preko 25 stepeni

Iako kalendarski počinje jesen, posljednja sedmica septembra bit će topla sa natprosječnim temperaturama, hladnije vrijeme očekuje se tek krajem oktobra, rekao je meteorolog Nedeljko Todorović iz Srbije.

Za hladnije i kišne dane tokom ljeta, imat ćemo nadoknadu u oktobru. Nedeljko Todorović rekao je da će posljednja nedjelja septembra biti topla i sunčana sa nadprosječenim temperaturama više od 20 stepeni, a u nekim danima i preko 25 stepeni.

Isto vrijeme, rekao je, očekuje se i u prvoj polovini oktobra, što su karakteristike miholjskog ljeta.

U jutarnjim satima svježe, danju toplo. Čitav ovaj period, bio bi sa manjkom padavina, eventualno, u nekim danima, nešto malo oblaka i kiše, a u većini dana sunčano i prijatno – kazao je Todorović.

PROČITAJTE  Snažan zemljotres pogodio Albaniju, osjetio se i u dijelovima BiH

Na pitanje kada možemo očekivati jesenje temperature, Todorović kaže da se krajem oktobra očekuje košava, što je znak da ulazimo u hladan dio godine, po kotlinama magle, pa čak i prvi mrazevi.

U novembru, dodaje, više oblaka, kiše i dalje vjetrovito, a kad nema vjetra bit će maglovito.

Meteorolog Nedjeljko Todorović navodi da će sutra, 22. septembra biti najsvežiji dan, a u Beogradu će maksimalna temperatura biti svega 15 stepeni.

Todorović, međutim, objašnjava da će od petka biti značajan porast temeprature, te da će 25. i 26. septembra maksimalna temperatura biti blizu 30 stepeni.Povezani postovi: