Politika

Mijatović dao još materijala Tužilaštvu BiH i SIPA-i o kriminalu Nikole Špirića: Dodik će ovo gorko okusiti

Trenutni potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović nedavno je komentirajući presudu bivšem direktoru UIO Kemalu Čauševiću dao nekoliko “tipova” Tužilaštvu BiH.

Naime, Mijatović je bio član SNSD-a i savjetnik Nikole Špirića, visokopozicioniranog SNSD-ovca.

Posebno je zanimljivo gdje je iz optužnice nestao Nikola Špirić.

“Baš u tom periodu kad sam Špiriću bio savjetnik, prijateljski i poslovni sastanci Špirića i Čauševića su bili vrlo česti”, poručio je ranije Mijatović te uputio poruku Tužilaštvu i SIPA-i da provjere carinske terminale koji se iznajmljuju UIO-u od Bosanske Gradiške do Bijeljine, da se slučajno jedan od nekoliko ne iznajmljuje od Špirića ili nekog veoma povezanog s njim.

U novom statusu, Mijatović otkriva nove detalje:

“Hajmo još malo pomoći Tužilaštvu BiH i SIPA-i.

Sve afere Nikole Špirića dobro su poznate njegovoj dugogodišnjoj saradnici Gordani Živković.

Kao šef njegovog kabineta dobro joj je poznato sve u vezi afere Pandora, Šećer i Q7. Kao nagradu za dobro vladanje posle mandata predsjedavajućeg Špirić je nagradio mjestom člana Konkurencijekog Vijeća BiH, a pošto je Špirić završio u Domu Naroda BiH, gospođa Živković dobija ekspresno mjesto sekretara Doma Naroda BIH!

Inače javnost treba znati da je prije pozicije Špirićevig šefa kabineta ista radila kao savjetnik Rafija Greogrijana u periodu kada je isti bio u žestokom sukobu sa Miloradom Dodikom, toliko o Špirićevoj lojalnosti koju će Dodik tek gorko okusiti!

Uskoro o Špirićevim građevinskim poduhvatima po Banjoj Luci”, najavio je Mijatović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare