Politika

Milan Tegeltija ponovo divlja na Twitteru. Kaže da je “Aida” antisrpska propaganda i “sveta krava”

Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, nedavno, prema zaslugama, ustoličen u fotelju savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika oglasio se na svojoj omiljenoj mreži Twitteru. Ovaj put tema je film Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici.

“Quo vadis, Aida?” nominiran je za Oscara u kategoriji najbolji film van engleskog govornog područja i pobrao je sjajne kritike u Evropi i svijetu. Također je nominiran i za dvije nagrade BAFTA, evropskom pandanu Oscara. Osim toga, filmski kritičari u regionu, pa i u Srbiji, filmu Jasmile Žbanić dali su sjajne kritike.

Ipak, Milan nije zadovoljan.

“I kaže onda nije “Quo vadis, Aida?” anti-srpska propaganda treba ga prikazivati u Banjaluci i Beogradu da se vidi kako je bilo. Kako je prikazano u filmu vs kako je bilo u stvarnosti”, tvitnuo je Tegeltija uz video kojim pokušava umanjiti vjerodostojnost scena iz filma.

 

U nastavku navodi:

“Šta smo naučili iz pojedinih zgražavajućih komentara. Film Quo vadis, Aida? je sveta krava, a ne film podložan kritici. Nema odgovora na pitanje: zašto je režiser, iako je očito kopirao stvarni dogadjaj u toj sceni, isti falsifikovao, izmjenio i prikazao baš na ovaj način?”.

 

Odgovorio mu je Ćamil Duraković:

“Dok je bila živa, imao sam priliku da razgovaram sa rahmetli Ćamkom Omanović, gospođom koja je išla na pregovore. Iskreno da ti kažem, malo je prikazano u toj sceni šta je ta žena, u stvarnosti, sa tim monstrumima prošla. Nakon toga je nekoliko puta pokušala izvršiti samoubistvo!”.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare