Vijesti

Milan Tegeltija: U Sarajevu mi je ugrožen život

Milan Tegeltija Milorad Dodik dogovor

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija ponovo se oglasio na Facebooku povodom snimka o obećanju imenovanja Sanje Čegar za sutkinju Osnovnog suda u Banjoj Luci. Na Facebook profilu napisao je da su mu ugroženi fizički i lični integritet.

„S obzirom da je obavljanje moje dužnosti predsjednika VSTS sa sjedištem u Sarajevu, izloženo izuzetno snažnom protivustavnom i protivzakonitom političko-obavještajnom i paraobavještajnom ugrožavanju mog fizičkog i ličnog  i profesionalnog integriteta, sa ciljem moje eliminacije sa mjesta predsjednika VSTS, a  koje, iako je potpuno neustavno i nezakonito, nailazi na odobravanje  jednog dijela javnosti, medija, pa i dijela međunarodne zajednice i OHR -a,  pred mene se danas, nažalost, postavlja jedno osnovno pitanje?

Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu, FIZIČKI , dalje da budem prisutan u Sarajevu ili Federaciji BIH uopšte. Očigledno je da sam tamo apsolutno dozvoljena inlegitimna meta svake moguće nezakonitosti uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života.

Postalo je posve jasno, kada sam u Sarajevu ili FBIH svaka moguća nezakonitost ili nezakoniti atak na moju ličnost  u mom slučaju postaje potpuno dozvoljen pa čak i poželjan“, napisao je Tegeltija.