Politika

Milanović: Finci šokirani mojim izjavama? I ja sam šokiran što ih zaboli neka stvar za nas

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kazao je danas da ukoliko bi on i HDZ bili jedinstveni svi bi ih ozbiljnije shvatili vezano za izmjene Izbornog zakona BiH.

“Kada si razjedinjen hvataju te uz rendu. To se zove ševa u nekim djelovima zemlje. Zašto se Plenković tako ponaša, ne znam. Ja ne odustajem, to je moja prisega, to je hrvatski Ustav. Nemam izbora, moram se boriti za prava Hrvata u BiH”, rekao je Milanović.

On se referirao na izjava Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora, da ne bi bilo mudro blokirati Finsku i Švedsku na putu ka NATO-u.

“On me neće uspavati. Neće me ušutkati. Neodgovorno je i neobjašnjivo da neko ko vodi Hrvatsku ne koristi sve elemente za zaštitu Hrvata. Izmjena izbornog lopuvluka u BiH je bankarska garancija koju Hrvatska traži. Moramo imati jamstva, i to Hrvatska traži da bi Hrvati u BiH mogli normalno funkcionirati da bi imali sigurnije okruženje. Mi to govorimo nekoliko godina”, rekao je Milanović.

PROČITAJTE  Džaferović u srijedu u Briselu sa Stoltenbergom

“Ja ne pomažem Rusiji, ja pomažem sebi. Ja sam spreman dići za to ruku, ako se prije toga pomogne Hrvatskoj. Mi se ponašamo kao da nismo država, dotakli smo moralno dno”.

Poručio je Jandrokoviću:

“Ti mudruj i idi u Finsku na izbore”.

On se osvrnuo i na izjave šefa diplomatije Finske koji je kazao da su oni u šoku zbog Milanovićevih izjava.

“Dobrodošao u klub. Mi smo u šoku što ih zaboili neka stvar za nas. I ja sam šokiran”, naveo je Milanović.

“Dok nam ne daju garanciju, ne može dalje. Sad smo došli do toga da mudrujemo, dakle nije mudro, pa nisam je stari mudrac”, kazao je dalje Milanović.

PROČITAJTE  Video / Ukrajinci napali rusku bazu s udaljenosti od 20 kilometara. Za sve su zaslužne nove američke haubice

Kazao je da su Hrvati oslobađali BiH zajedno sa ‘braćaom iz Bosne i Hercegovine’ bez Finaca i drugih.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare