Politika

Milanović: Hrvatska vojska je oslobodila BiH, istu onu koja danas na lopovski način uzima temeljna prava Hrvatima

Moramo stalno dokazivati i ukazivati šta se dogodilo prilikom stvaranja samostalne RH, poručio je u subotu predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Hrvatske Zoran Milanović na proslavi Dana branitelja Grada Križevaca dodavši kako “nam niko nije pritekao u pomoć kad se Hrvatska oslobađala.”

“Važno je dokazivati ono što se stvarno zbilo naspram onoga što se želi nametnuti kao novi narativ. Nemojte se umoriti dokazivati da su nas napali kad rat nismo htjeli. Niko nije bez grijeha, ali naši grijesi su mali, sitni, obični ljudski mejaški” – rekao je Milanović. Dodao je kako je 37 žrtava koje je dala bivša Općina Križevci ogroman doprinos osamostaljenju Hrvatske.

Nastavio je kako Hrvatskoj za vrijeme rata niko nije pritekao u pomoć, da HV nije imala streljiva, odnosno da su bili svjesni da ga imaju malo. Kazao je kako se znalo da Američki kongres neće izglasati pomoć Hrvatskoj, već će vjerovatno, u tandemu s nekim drugim zaprijetiti sankcijama.

“Ne treba prestati dokazivati i ponavljati da je hrvatska vojska oslobodila BiH, onu u kojoj danas Hrvatima na jedan lopovski način uzimaju temeljna prava. Bez hrvatske vojske tadašnja srpska vojska Karadžića i Mladića ne bi pristala pokoriti se, sjesti za pregovarački stol i pristati na Dayton” – istaknuo je Milanović.

Kad se veliki tuku, mali se maknu od stola

On je podsjetio na poslovicu ‘Kad se veliki tuku, mali idu pod stol’ ne složivši se s njom te ponudivši svoju verziju iste. Rekao je da kad se veliki tuku, mali se maknu od stola, posmatraju i čekaju svoju priliku.

“To je lekcija koje moramo biti svjesni jer previše smo tuđe račune plaćali… Ne smijemo svesti Hrvatsku na ekspozituru briselskih komesara, jer svi komesari su loši. Briselski su bolji od moskovskih i beogradskih, ali to nije način razmišljanja koji moramo prihvatiti” – kazao je Milanović.

Govoreći o položaju Hrvatske unutar Evropske unije naglasio je da je EU nešto uzela i da nešto daje. Ne smijemo se dati impresionirati svakim osmjehom i migom, svakim fondom, omotnicom, naljepnicom i priljepnicom.

“U prosjeku svake godine od Evropske unije dobivamo pet milijardi kuna više nego što damo. Kada ne bismo bili u Evropskoj uniji, samo od carine zarađivali bi tri milijarde kuna” – rekao je Milanović dodavši da “ne smijemo biti nikad pod stolom, nego za stolom, jer do ove zemlje je stalo jedino i samo nama.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare