Politika

Milanović i Plenković se inače ni oko čega ne slažu, ali su se složili da treba “štititi Hrvate u BiH”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer hrvatske vlade Andrej Plenković u ponedjeljak su se suglasili da je nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH i da je potrebno nastaviti raditi na zaštiti njihovih prava, saopćeno je s Pantovčaka, prenosi Hina.

Milanović i Plenković razgovarali su u ponedjeljak o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i provođenju mirovnog sporazuma iz Daytona koji je potpisan prije 25 godina u Parizu.

“Zajednički je stav predsjednika Milanovića i predsjednika Vlade Plenkovića da je nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH te da je obveza Republike Hrvatske ustrajati na zaštiti položaja i prava Hrvata u BiH”, stoji u priopćenju.

Čelni ljudi države dogovorili su se da će stavove Republike Hrvatske na međunarodnoj konferenciji koju povodom 25. godišnjice Daytonskog sporazuma u utorak organiziraju HAZU i Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH iznijeti hrvatski premijer Plenković.

Inače, Milanović i Plenković se oko rijetko čega slažu. Hrvatski političko-medijski prostor posljednih je mjeseci zatrovan političkim obračunima dvojice nosioca najviših izvršnih funkcija u susjednoj državi.Povezani postovi: