Politika

Milanović: Idem sutra posjetiti našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je  na obilježavanju 30. godišnjice osnivanja Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Velika Gorica te rekao kako bez branitelja ne bi bilo ni Hrvatske.

“Neosporna istina je, da nije bilo hrvatskih branitelja i vojnika, ne bi bilo ni Hrvatske. Što vrijeme više protječe, što smo dalje od toga, te stvari su naprosto jasnije”, rekao je Milanović i zahvalio svim braniteljima, piše Index.

“Prije 30 godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja, vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice. Trideset godina kasnije jasno je šta se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika, uspješna i moćna priča”, istaknuo je predsjednik Milanović.

Najavio je i svoj odlazak u Livno u subotu.

“Na sutrašnji dan prije 30 godina u Livnu i okolici odbranjeni su Dalmacija i Split. Idem sutra posjetiti našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, nezavisnoj Bosni i Hercegovini, prema kojoj nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata”, rekao je.

Ta pomoć, dodao je, nije, neće i ne može biti vojna i oružana kao što je bila prije 30 godina.

Milanović je podsjetio i kako je Hrvatska prije 30 godina ovisila o jako malom broju hrabrih ljudi koji su danas hrvatski branitelji, hrvatski vojnici i hrvatski osloboditelji.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, stoji u priopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare