Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović namračenog lica odbija obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj
Region

Milanović: Neću odobriti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je danas na svečanoj inauguraciji rektora Sveučilišta u Zagrebu Stjepana Lakušića. U izjavi za medije nakon događaja poručio je da neće odobriti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, javlja N1.

“Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to. Dalje od toga ne. Kao vrhovni zapovjednik neću to odobriti. Nisam čuo za prijedlog, ali unaprijed kažem to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku”, poručio je Milanović.

“Unaprijed kažem nemojmo ići u to, a za sve što mislimo donirati – na to nemam utjecaja. To su materijalna sredstva, to određuje Vlada. To podržavam samo ako ćemo vrlo jasno dobiti zamjenska sredstva. Ne mogu podržati lišavanje krvotoka hrvatske obrane. Hrvatska obrana je na prvom mjestu, onda dugo ništa, onda NATO i onda ostali”, dodao je.

Evropska unija pokrenut će vojnu obuku najmanje 15.000 ukrajinskih vojnika na teritoriju pojedinih članica Europske unije, objavio je jučer nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost Europske unije Josep Borrell. Politico pak javlja kako je i Hrvatska na jučerašnjem sastanku prijavila kandidaturu da bude zemlja domaćin obuke ukrajinskih vojnika, a Jutarnji je danas saznao nove detalje.

Milanović se u nastavku izjave novinarima kroz smijeh osvrnuo i na današnji incident u Saboru kada je gotovo došlo do fizičkog obračuna između dvojice zastupnika – Mire Bulja i Hrvoja Zekanovića.

“Ne se tući u Saboru, izaći vani i lijepo se potući. Neka se konačno potuku, to je fora. Neće se oni nikad potući, posebno ne herojski Zekanović. Bulj ima srca, ali neće ni on jer ima i mozga”, kazao je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare