Region

Milanović: Ono šta ja radim prema BiH nije miješanje u unutrašnje poslove, nego stav

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je izjavio kako predsjednik Crne Gore dolazi u Hrvatsku na njegov poziv.

“Teme razgovora će biti one koje bi bile i inače. S obzirom na ono što se događalo i događa se u Crnoj Gori biće i nešto drukčije. Crna Gora je susjedna država, prije svega, tek onda članica NATO-a, i nas se to tiče. Ja ne ustoličujem vladike i arhiepiskope po Cetinju i Nikšiću, to nije moj posao niti bilo kojeg političara u Hrvatskoj. U Crnoj Gori je to srećom završilo bez ljudskih žrtava i vjerujem da će to tako biti i dalje”, rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske je rekao kako se Hrvatska ne miješa u unutrašnje poslove svojih susjeda te da ono što on radi prema BiH predstavlja samo jedan stav.

“Mi se u unutrašnje poslove drugih susjednih država zaista ne miješamo. Ono što radim prema Bosni i Hercegovini nije miješanje, to je samo jedan stav koji je jasan i koji ponavljam cijelo vrijeme. U Bosni i Hercegovini živi više Hrvata nego što ima Crnogoraca u Crnoj Gori, kamoli Srba u Crnoj Gori. Mi znamo granicu, a neki to još očito nisu naučili”, poručio je hrvatski predsjednik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare