Vijesti

Milanović: Ovo što se dešava u BiH ne valja. Ne za zulum nad Hrvatima

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je kako bi odnos prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini mogao prerasti u “ozbiljan problem”, a hrvatskoj vladi je u tom kontekstu zamjerio lijenost i neaktivnost.

“Ovo što se događa u Bosni i Hercegovini nikako ne valja. Mislim da je hrvatska vlada proteklih godina pokazivala lijenost i neaktivnost u toj sferi. To su užasno važne stvari i ako odu predaleko imat ćemo ozbiljan problem u toj državi”, izjavio je Milanović u Jastrebarskom gdje je sa stranim ambasadorima učestvovao na diplomatskoj berbi grožđa.

“Mi smo država koja se zalaže za rješenje unutar Bosne i Hercegovine, ne za njezino komadanje, ali ne ni za zulum nad Hrvatima koji su najmalobrojniji, ali bogami neće biti manjina”, kazao je Milanović dva dana nakon što su Zagreb posjetili zamjenici predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović, te više od dvije sedmice nakon što je u posjetu Hrvatskoj bio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, podsjeća Hina.

PROČITAJTE  Dodik je jako ljut: Usvajanje Rezolucije o zabrani negiranja genocida je akt neprijateljstva prema RS i Srbima


Povezani postovi: