Milanović Amerika i Rusija nadam se razgovaraju
Region

Milanović poručio Vučiću: Srbija će shvatiti da je prevareni ljubavnik u romansi sa Rusijom

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se u srijedu u Zagrebu sa predsjednicom Republike Slovenije Natašom Pirc Musar.

Nakon sastanka, oni su odgovarali na pitanja novinara.

Zoran Milanović o “otetom Kosovu”

Na pitanje o izjavi o „otetom Kosovu“, Milanović je rekao da se nije čuo sa Aleksandrom Vučićem.

„Posljednji put sam razgovarao telefonom kada je bila migrantska kriza u jesen 2015. godine. Dobro je što je shvatio da prvo mora da prouči moju izjavu. To je veoma dobro. Očigledno nije reagovao na prvu.

Moja poruka ekipi u Srbiji, koju ne želim da uvrijedim, je da je to odavno prestala da bude unutrašnja stvar Srbije. Postoji serija, njen naziv savršeno odgovara onome što želim da kažem srpskim tabloidima. Obuzdajte svoj entuzijazam, ili u genijalnom hrvatskom prevodu „Nema entuzijazma, molim“.

Ja sam pravnik, ali sam političar i izabrani demokratski predsjednik jedne zemlje. Želim da Srbija vidi svoju zapadnu perspektivu. Mislim da ne treba da naglašavam svoju privrženost kosovskim Albancima. Da, Srbija je ostala bez Kosova.

“Moji prijatelji Kurti i Vjosa”

To je u međuvremenu prepoznato. Hrvatska je to među prvima priznala. Koristim svaku priliku da ubijedim ljude da priznaju Kosovo, ako to nisu učinili“, rekao je Zoran Milanović.

„Da bi Srbija došla na Zapad, gdje je dobrodošla, neke stvari moraju da se promijene. Činjenica da je situacija u Ukrajini trenutak ili početak kraja jedne naizgled srpsko-ruske romanse u kojoj će Srbija shvatiti da je prevareni ljubavnik.

Naime, Srbija i Kosovo smetaju Rusiji. U jednom trenutku Rusija će morati da prizna Kosovo ili da se pretvara da ga priznaje da bi shvatila šta radi u Ukrajini. A gdje je Srbija? Jedna mala zemlja. Nema je“, rekao je Milanović.

„Kosovske vlasti i moji prijatelji Kurti i Vjosa, za početak, morat će da daju nekakav status zajednici srpskih opština na sjeveru Kosova. Oni su to potpisali. Ali, ispunjavanje obaveza ih vodi dalje, a to je Zapad“, rekao je Milanović.

Prema tome, to je moja poruka: bez entuzijazma, molim“, rekao je Milanović, prenosi Danas.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare