Vijesti

Milanović tvrdi da stanje u BiH nije dobro: Na stranicama evropske delegacije u Sarajevu se prijeti hrvatskoj strani

Predsjednik Republike Hrvarske Zoran Milanović priredio je povodom Dana Oružanih snaga RH – Hrvatske vojske svečani prijem i poručio da je nacionalni interes nešto što država i njezino vodstvo moraju prepoznavati, da on mora biti kontinuiran te da se ne može mijenjati iz ciklusa u ciklus, javlja HTV.

“Hrvatska se naoružavala kako je znala i umjela, nitko joj nije pomagao, čak su joj i odmagali, to ne govorim s gorčinom, a kamoli sa željom da se osvetimo nego naprosto kao doprinos povijesnoj istini.

Da ste nas sami oslobodili, da nas na to nitko nije poticao ni pomagao, da je hrvatska vojska ta koja je omogućila sklapanje mira u BiH, tek onda bombarderi i lovci NATO saveza. Za to niste na pravi način honorirani. Godinama smo morali čekati da uđemo u NATO i EU. Hrvatsku je obranio mali broj jako dobrih ljudi”, rekao je Milanović.

Dodao je da se Hrvatska vojska borila “za demokratiju, za Hrvatsku u Evropi, u godinama kada su se drugi integrirali, počeli graditi kuće i bogatiti se, vi ste vaše obnavljali, ako je išta ostalo”.

“Nema tu gorčine, zluradosti, to su samo činjenice. Činjenica je da se danas u okviru EU-a kao mala država borimo za svoj prostor, za svoje interese i da tu nailazimo na manje ili još manje razumijevanja.

Ove probleme neće rješavati vojska ni oružje. Stanje u BiH i pravac u kojem ide nije dobro, i to treba govoriti na svakom mjestu. Kada bismo bili jedinstveni u tome, problem bismo bez gužve i buke riješili vrlo brzo. Ja se neću umoriti u nastojanju da tako bude.

Ne uspijem li, nisam uspio. Ovih dana gledam kako se na službenim stranicama europske delegacije u Sarajevu prijeti hrvatskoj strani, najvećoj stranci. Prijetećim jezikom se upozorava da će biti nešto učinjeno ako se ne pokore nekom stavu. Ja znam da je pritisak dio politike, ali pitam se u čije se ime to govori. To nije hrvatska politika. Onaj ko o tome šuti, ne radi svoj posao”, rekao je Milanović, prenosi Hrvatska danas.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare