Vijesti

Zoran Milanović u Čitluku: Hrvatska se neće miješati u formiranje vlasti u BiH

Na obilježavanju 29. godišnjice osnivanja jedinice posebnih namjena “Gavran 2” predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je u Čitluku tu jedinicu HVO-a.

Odlikovao ih je Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge njenih pripadnika u Domovinskom ratu.

Zoran Milanović: Osvrnuo se na izbore u BiH

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je kako je prije dvije godine krenuo odlikovati brigade HVO-a. Tako je želio zahvaliti brojnim vojnicima zaslužnim za slobodu hrvatskog naroda.

“Možda je nekim ljudima u Hrvatskoj neugodno zbog toga, možda se stide. Ja sam ovdje da vam poručim da smo na vas ponosni. Zahvalni smo za ono što ste dali Hrvatskoj”, istaknuo je Milanović.

Po njegovim riječima, srpska strana 1995. godine ne bi sjela za pregovarački stol da je hrvatske snage nisu natjerale na to pobjedama na bojnom polju.

Osvrnuo se i na izbore koji su održani u Bosni i Hercegovini, kazavši kako se Republika Hrvatska neće miješati u priču oko formiranja vladajućih većina.

“Naš zadatak je da vi iz ovog materijala kojeg ste izborili na demokratskim izborima, iz ovog sukna, iz ovog tkanja, možete tkati. Naš posao je da taj magazin ne bude prazan, da imate iz čega tkati”, kazao je predsjednik Republike Hrvatske.

Ugledati se na Austriju

Dodao je kako se Hrvatska mora ugledati na Austriju. Ova je država nedavno zaprijetila na neće dopustiti širenje šengenske zone, ako se ne poštuju neki njihovi zahtjevi.

“Tako se bori za nacionalne interese, to moramo raditi i mi. Ne kinjiti i tlačiti druge, ne iživljavati se na slabijima Kako to izgleda vidi se u primjeru BiH kad se brojniji u političkim prostoru nameće malobrojnijem i to pokušava prikriti i zaogrnuti nekakvim visokim idealima i vrijednostima”, poruka je Milanovića.

Ustvrdio je kako skepticizam prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini proizlazi iz neznanja. Kaže da takvog neznanja ima i među Hrvatima u Hrvatskoj.

“Želim da se ovdje zadržite, da budete ono što jeste. A to je ponosan i neiskorjenjiv narod. Korijen je dubok i zdrav. Bez obzira na našu i vašu brojnost, mi ostajemo, mi ne nestajemo.

Mii smo ovdje i želimo normalan i zdrav suživot sa svojim susjedima, partnerima bilo to Srbi ili Bošnjaci”, zaključio je Milanović.

U svom obraćanju načelnik općine Čitluk Marin Radišić zahvalio je svim pripadnicima jedinice “Gavran 2” na njihovom doprinosu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare