Politika

Milorad Dodik večeras otkrio šta očekuje od Bošnjaka. Svoju politiku jasno je definisao

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je večeras da “Bošnjaci, ako žele ovu BiH, moraju da razgovaraju sa Srbima i Hrvatima, jer BiH ne može biti centralizovana bošnjačka zemlja, već zemlja zasnovana na ravnopravnosti svih konstitutivnih naroda”, prenosi RTRS.

“Sve naše politike smo jasno definisali, one se neće promijeniti, sva ta arogantna sila koja ide s druge strane ne pomaže, nego odmaže”, poručio je Dodik.

On je rekao da stranci održavaju BiH kao koloniju već 25 godina, te kako nije tačno da je sada najveća kriza jer je ova zemlja stalno u krizi.

Vojna struktura

Poručio je da Republika Srpska nema namjeru da odustane od svojih interesa i ciljeva.

Kada je riječ o zahtjevima hrvatskog naroda za adekvatno predstavljanje, piše RTRS, Dodik je rekao da će bošnjačka politička elita na kraju biti ta koja je kriva zato što nije uvažila ove legitimne zahtjeve i jer nije i neće da poštuje Ustav BiH već se arogantno i ignorantski odnosi prema svim primjedbama.

Dodao je da je sva obavještajna struktura “usmjerena da prati političke predstavnike Srba i Hrvata i da ih pakuje u neke pravosudne procese, a od nas se očekuje da idemo zavezanih očiju”.

Dodik je istakao da se u BiH mora uspostaviti vojna struktura u kojoj niko ne može da dominira već da sva tri naroda budu jednako zastupljena i kada je riječ o vojničkom sastavu i u pogledu komande.

“Sada imamo situaciju da značajan procenat Hrvata ne želi da ide i ne može da popuni kvote koje pripadaju Hrvatima, Srbi isto tako. Doći ćemo u poziciju da će neko u nekom trenutku isforsirati da to popune Bošnjaci, što nije dobro”, rekao je on.

Najave sankcija

Govoreći o najavama sankcija, Dodik je poručio da sankcije ne rješavaju problem i da je on izabran u ime Srba i Republike Srpske da zastupa njene interese, što će nastaviti da radi.

Osvrnuvši se američke sankcije, Dodik je rekao da ne zna zbog čega toliko žele da razgovaraju sa njim, podsjećajući na veoma česte susrete u posljednje vrijeme.

“U Bidenovoj administraciji je mnogo ljudi koji su napravili karijere na BiH i oni sada hoće ponovo da reafirmišu isto što nije uspjelo 25 godina i onda traže krivca, a oni su jedini krivi”, rekao je on i dodao da su oni “krivci što BiH nikada nije profunkcionisala, kao i da se traži odgovor na pitanje od milion dolara da li to rade namjerno ili slučajno”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare