Region

Milošević o Srbima u Hrvatskoj: Je li i moje dijete – dijete agresora?

Potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i manjinska prava, Boris Milošević, gostovao je u Točki na tjedan na N1 i komentirao, među ostalim, prava Srba u Hrvatskoj.

Govoreći o Srbima u Hrvatskoj, Milošević je rekao da je sociološko istraživanje pokazalo da se mladi Srbi, posebice učenici, osjećaju stigmu i krivnju zbog toga što su srpske nacionalnosti.

Spomenuo je i film “Srbenka”, koji govori o tome, a koji je gledao u Pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu, gdje su nakon projekcije filma učenici te gimnazije govorili o sličnim iskustvima.

Milošević se dotaknuo i jednoga teksta u dnevnom listu, objavljenog nakon što je objavljeno da će on ići u Knin na obljetnicu Oluje, a koji je bio afirmativan i pohvalan. Ipak, jedna ga je rečenica u tom članku toliko pogodila, da je, dok je o njoj govorio bio vidno potresen.

“Taj članak je sadržavao za mene jednu groznu rečenicu koja je glasila da trebamo graditi zdravo društvo u Republici Hrvatskoj gdje djeca agresora, agresorskog naroda neće nositi krivnju svojih roditelja. Ta je rečenica meni grozna. Je li i moje dijete dijete agresora?”, upitao je Milošević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare