O IVANU BAŠIĆU

Milošević posebno nahvalio jednog Zmaja: Mislim da smo dobili igrača za narednih deset godina

BiH je sinoć u Zenici poražena od Slovačke sa 1:2 u duelu 10. kola grupe J kvalif. za EURO.

Zmajevi su na kraju zauzeli peto mjesto sa devet bodova, a selektor Savo Milošević (50) je nakon meča govorio za BHT1.

“Žao mi je momaka, ali osjećaj je potpuno drugačiji. Nemam nijednu zamjerku za igrače koji su bili na terenu, a i ove koji su ušli. Mislim da možemo biti zadovoljni sa onim što su momci pružili. Rezultat je takav kakav jeste. Definitivno sve je bilo protiv nas u ovim utakmicama”, rekao je selektor i dodao:

“Večeras se svaki pojedinac trudio da ispoštuje ono što smo tražili od njih. Pa čak i više od toga, pogotovo kada smo ostali sa igračem manje. Mislim da smo do crvenog kartona bili bolji. Velika je stvar što je Bašić večeras debitovao. Odigrao je cijeli meč u ozbiljnom ritmu i mislim da smo dobili još jednog igrača koji može biti nositelj igre sljedećih desetak godina. To je bitno pred baraž. Imamo nekih pozitivnih stvari u večerašnjem susretu.”

"Spomenuo sam Bašića, ali ima još nekih koji su me pozitivno iznenadili. Bit će vremena da pričamo i o tome. Momci su nakon ove utakmice sigurni da mogu igrati. To je najbitnije. Vidio sam želju kod igrača da idemo u napad i kada smo imali igrača manje.”