Vijesti

Ministar Vranić najavio intervenciju na KCUS-u, udarit će tamo gdje najviše boli: “Ovo je više neprihvatljivo”

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, rekao je danas za N1 da će kantonalne vlasti kroz finansijsku konstrukciju prema Kliničkom centru, intervenisati nakon posljednjih događaja u ovoj ustanovi.

On je odlazak 13 anesteziologinja s KCUS-a okarakterisao uznemirujućim.

”To je uznemirujuća situacija, ali ja mislim da su se građani navikli na odlaske specijalista s Kliničkog centra. Ne uspijevamo urediti sistem unutar KCUS-a da se ovo ne dešava. Moje resorno ministarstvo nema nadležnosti za bilo kakvim promjenama, to je sve na Federalnom nivou. Mislim da oni to zlorabe tu situaciju jer SDA i HDZ koalicija odlično funkcioniše. Alarmantna je situacija da u jednom danu odlazi 13 iskusnih anesteziologa. Kad imate 13 odjednom, morate upaliti signal za uzbunu. Ja stvarno ne znam, obratio sam se Federalnom ministarstvu zdravstva, Kliničkom centru i vidjeli ste kakav je odgovor”, rekao je Vranić za N1.

PROČITAJTE  Nikšić secirao stanje u zdravstvu: Govorio o KCUS-u, Sebiji Izetbegović, 'malina respiratorima", vakcinama

Potom je rekao koja je mogućnost djelovanja kantona kada je u pitanju KCUS.

”Naše jedine mogućnosti su kroz finansijsku kontrukciju prema KCUS-u da tu intervenišemo. Imamo komisiju koja je pri kraju svog posla, Skupština je zadnjom odlukom meni naredila da moram formirati pregovarački tim za reviziju ugovora s Kliničkim centrom”, naglasio je gost N1 Haris Vranić.

Istakao je da sa pismom ljekara KCUS-a nema nikakve veze.

”Odbijam bilo kakve kontrukcije koje kažu da smo mi organizovali, da smo zbog političkih poena to uradili da 13 anesetioziologa pređe u Opću bolnicu. To su apsolutno neprhivatljivo, niti sam učestvovao nii je bilo ko smišljao takve pakosti’‘, poručio je Haris Vranić.

PROČITAJTE  Institucije BiH nemaju pojma koliko je građana vakcinisano

”Za pismo sam saznao kada se pojavili u javnosti niti sam ikada s bilo kim od tih anesteziologa razgovarao”, istakao je gost Novog dana.Povezani postovi: