Politika

Ministar Vranić zahvalio se Sarajlijama. ‘Morali smo uvesti mjere, da ne bi ljekari birali koga da spase’

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić uputio je javnu zahvalu građankama i građanima za odgovorno ponašanje nakon uvođenja mjera izazvanih pogoršanjem epidemiološke situacije.

“Želim iskoristiti ovu priliku da se, kao ministar zdravstva Kantona Sarajevo, zahvalim svim građanima koji su ozbiljno shvatili opasnost od novog vala koronavirusa i koji svojim odgovornim ponašanjem u velikoj mjeri doprinose da što brže savladamo ovu opaku bolest uz što manje izgubljenih života naših sugrađana. Hvala vam i u ime svih zdravstvenih radnika koji se danonoćno bore da pruže neophodnu zdravstvenu pomoć svima koji je trebaju”, navodi Vranić.

Pojašnjava da je Vlada Kantona Sarajevo je bila primorana da donese nove mjere kako ne bismo došli u situaciju da zdravstveni radnici moraju odlučivati čiji život će spasiti, a čiji ne.

“Svjesni smo da su i građani ali i poduzetnici na rubu snaga i strpljenja i da se mnogi bore za egzistenciju. Potpuno ih razumijemo i upravo zbog toga je Vlada KS predložila hitno usvajanje Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS”, kaže Vranić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare