Vijesti

Ministarstvo zdravstva KS organizira dane otvorenih vrata. Građani mogu pitati Vranića sve što hoće

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo organizirat će dane otvorenih vrata svakog petka, u terminu od 8 do 10 sati, za sve zainteresirane građane, objavila je Vlada KS.

Resorni ministar prof. dr. Haris Vranić i njegovi saradnici razgovarat će sa građanima o problemima sa kojima se susreću u oblasti zdravstva, kao i njihovim prijedlozima i rješenjima za poboljšanje zdravstvenih usluga u KS.

Svi zainteresirani koji žele zakazati sastanak, mogu se javiti putem e-mail adrese [email protected]
Potrebno je da navedu kontakt-podatke i temu o kojoj bi se razgovaralo, nakon čega će iz Ministarstva biti obaviješteni o tačnom terminu sastanka.

U obzir će se uzimati samo prijave putem navedenog maila. Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poručuju kako je cilj nastaviti sa unapređenjem zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo, te da se buduće aktivnosti i djelovanje planiraju u skladu s potrebama građana.

“U 2021. godini su realizirani brojni projekti, osigurana su sredstva za obnovu i rekonstrukciju zdravstvenih ustanova, te je provedena najuspješnija kampanja vakcinacije u Bosni i Hercegovini, u okviru koje je vakcinisano više od 60 posto stanovništva KS.

U ovoj godini, kada pandemija Covid-19 polako usporava, fokus Ministarstva zdravstva je na dodatnom osluškivanju potreba građana Kantona Sarajevo“, ističu iz ovog ministarstva.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare