Vijesti

Najtraženija žena u Njemačkoj. Mirnesa S. uhapšena u Stutgartu, objavljena i slika hapšenja

Mirnesa S. je uhapšena, prenosi Bild.

Prema informacijama Bilda, najtraženija žena u Njemačkoj uhapšena je u utorak ujutro na aerodromu u Stuttgartu. Na slici, koja je snimljrna prilikom hapšenja, Mirnesa izgleda znatno drugačije nego ranije.

Mirnesa S. opljačkala milion eura

Kako kažu, stezao se obruč oko milionske kradiljivice Mirnese S. (42) sve dok pritisak nije postao prevelik.

Mirnesa S. se sumnjiči da je ukrala više od milion eura iz kompanije za transport novca u Stuttgartu. Nakon nevjerovatne pljačke izgubio joj se gubi svaki trag.

Mirnesa promijenila izgled (Foto: Sascha Baumann / all4foto.de)

Mirnesa, poznata i kao Miki, osumnjičena da je 14. oktobra ukrala više od milion eura iz kompanije za prijevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena.

Porijeklom iz Busovače

Porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Busovače. Roditelji su njen navodno odrekli, a djevojački se prezivala Bešlić.

Bavila se raznim poslovima, ima OnlyFans profil. Jedno vrijeme radila je i kao konobarica u Stuttgartu. Nakon objave njene slike u njemačkim medijima, otkriven i Instagram profil Mirnese.

U razotkrivanju njenog identiteta ključan je bio njezin Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u markiranu odjeću.

Inače nije prvi put da žena bude akter pljačke slične ovoj. Prije nešto više od godinu, Jasemin Gundogan je opljačkala firmu za siguran prijevoz novca u Bremenu u Njemačkoj u kojoj je radila.

Jasemin ukrala još više novca

Ukrala je osam miliona eura.

Jasemin je bila odgovorna za pakovanje novčanica u kasete za gotovinu. Kasnije su paketi bili transportovani do bankomata u filijalama banaka pomoću zaštitnog transportera.

Na dan pljačke 21. maja, umjesto da puni kasete kao i obično, ona je spakovala osam miliona eura u sigurnosne kese. Bacila ih u kontejner koji je namijenjen za otpad.

Zatim je bacila još smeća preko njih kao kamuflažu. Potom je novac spakovala u Mercedes Vito koji je iznajmila u Berlinu. Auto je imao ukradene tablice. Ušla je u vozilo i onda nestala bez traga.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare