Mirno spavajte ezdeaovci. I imajte Stav

5451

Šta bi Bakir bez Filipa, hrvatskog cvijeća?

Nakon što je Milorad Dodik krenuo u otvoreni obračun sa svima koji su glasali protiv njegovog favorita za gradonačelnika Banja Luke, i SDA je, očito, samo perfidnijim i hinjskim sredstvima, krenula u isti pohod.

Danas je, naime, osvanula naslovnica nezvaničnog glasila stranke Bakira Izetbegovića, koje se finansira iz iste turske kese iz koje se pune crni stranački fondovi, a na kojoj se građanima pokazuje srednji prst uz poruku “Vidimo se 2022.”.

Degutantna naslovnica SDA-ovog glasila

Autor ove morbidne, uvredljive poruke je Filip Mursel Begović – takozvani moderni musliman iz botovskih opservacija. A lako bi ga prepoznali kao Muslimana sa velikim M, takozvanog Mustafu Drnišlića. Iako se činilo da politika ustaškog ideologa Ante Starčevića o muslimanima kao hrvatskog cijeća iz El-Hidaje Mile Budaka, izumrla i prevaziđena, Filip Mursel je živi dokaz da ona i dalje živi.

Ovaj zagrebački imigrant u Sarajevo je stigao negdje oko 2010. godine, upravo na poziv Bakira Izetbegovića i slabih progandista ove stranke.

Instaliran je u na čelo lista koji izdaje turska kompanija. Uz njega, udarna igla loše zamišljene propagande mašine SDA bio je provincijski dopisnik Elvir Huremović, koji je, nakon što je svojom nesposobnošću krahirao tursku investiciju, uhljebljen kao savjetnik u Predsjedništvu BiH.

Filip se već godinama trudi da svoj kompleks zbog imena izliječi što radikalnijim stavovima i brutalnim napadima na sve one koji se usude usprotiviti njegovim političkim nalogodavcima u SDA.

U tom smislu je razumljiva Filipova depresija jer je SDA doživjela potpuni debakl na lokalnim izborima, posebno u Sarajevu i Srebrenici.

Koliko su se Filip i njegovi politički nalogodavci pogubili dokaz je upravo naslovnica koja će osvanuti na trafici, a s koje se građanima pokazuje srednji prst.

Poruka je to, u stvari, SDA građanima koji su odlučili da na izborima ovu stranku i njeno bahato rukovodstvo kazne. Mirno spavajte, rata je bilo. A i Bošnjaci su se opametili.