Politika

Mirsad Vojić novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK

Na izbornoj Skupštini Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Unsko-sanskog kantona za predsjednika u mandatnom periodu 2019.-2023. izabran je Mirsad Vojić.

U petak uvečer u Bihaću na izborima su mjesta potpredsjednika pripala Esadu Bašagiću, Senadu Kljajiću, Bernadi Jukić Kličić, Husniji Kudiću i Safetu Kovačeviću.

Iako je dobio nominacije šest od osam općinskih i gradskih organizacija, dosadašnji predsjednik KO Šemsudin Dedić povukao je kandidaturu da bi u skladu sa Statutom mogao i dalje obnašati dužnost potpredsjednika SDA BiH.

Vojić je istakao u prvom obraćanju da je “SDA bila i ostala najveća i najjača stranka u Unsko-sanskom kantonu, jedina stranka s jasnom vizijom i jasnim prioritetima”.

“Na prvom mjestu će nam i dalje biti razvoj i napredak Krajine. Kad je sama stranka u pitanju, radit ćemo na realizaciji ciljeva zacrtanih na prošlogodišnjem kongresu pogotovo u segmentu koji se odnosi na veću uključenost žena i mladih, te članova drugih nacionalnosti”, istaknuo je Vojić.

Prema riječima novoizabranog predsjednika KO, SDA može biti ponosna na upravo završen transparentan i demokratski izborni proces.

“Ovi izbori su probudili mnogo emocija u javnosti. Ipak, moram razočarati sve one koji su računali na podjele među nama. SDA ostaje jedinstvena i opredijeljena za pobjedu na ovogodišnjim lokalnim izborima”, rekao je.

Bišćanin Mirsad Vojić je istaknuti član SDA od njenog osnivanja. Dvanaest godina bio je kantonalni ministar za pitanja boraca i RVI, u dva navrata izabran je za vijećnika u GV Bihać. Ratni je vojni invalid.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare