Vijesti

Mitropolit Hrizostom: Radost Vaskrsa da vaskrsne iz tuge i zabrinutosti

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom poručio je u Vaskršnjoj poslanici da u posebnim i teškim uslovima pandemije podmuklog virusa Gospod traži žrtvu i požrtvovanje za druga i poželio da radost Vaskrsa i ove stradalne godine vaskrsne iz tuge i zabrinutosti.

Mitropolit Hrizostom je naglasio da je važno obratiti pažnju na sve ljude oko nas.

“Osim primarne brige za svoje i zdravlje naših najbližih, jednako vodimo računa da pomognemo i drugima, da ih prije svega zaštitimo od infekcije, da im koliko možemo pomognemo da teško vrijeme kušanja, stradanja i borbe za život lakše prođu i pobjednicima bolesti se pokažu”, istakao je mitropolit Hrizostom.

Njegovo visokopreosveštenstvo pozvao je sve da se mole Bogu iscjelitelju svih bolesti i svake nemoći da bude pomoćnik i izbavitelj.

“Neka niko ne polaže nadu u sebe ili nekog čovjeka, već sav svoj život Hristu Bogu predajmo. To ne znači da mi odbacujemo stručnu pomoć medicine, već vas pozivamo da čujete upravo ono što sami ljekari vrlo često kažu: mi smo sve učinili, a sada molimo se Bogu da to što smo mi učinili bude primljeno, blagosloveno i izlječivo”, naglasio je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom je rekao da su Srbi potomci i narod velikih svjetskih naučnika – Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića i drugih na koje su ponosni i koji su ostavili u amanet da se poštuju naučna dostignuća.

Navodeći da je jedno od najvećih naučnih otkrića i vakcina, mitropolit Hrizostom je apelovao da se svi vakcinišu i tako pomognu da se zajednički pobijedi ova pošast 21. vijeka.

“Vaskrsli Hristos nas je oslobodio virusa smrti! Smrti gdje ti je žalac? Šta to znači? Smrti, gdje ti je virus? Uništen je i život je zasijao iz groba”, rekao je mitropolit Hrizostom.

Njegovo visokopreosveštenstvo je naglasio da Vaskrs nije samo praznik – “on je više od toga, naš identitet”.

“A, mi smo Hristovaskrsli narod i Hristovaskrsla crkva. U ime tog identiteta, uz molitve i dobre želje da Vaskrs dočekate u radosti i veselju, pozivamo vas da obratimo pažnju na sve ljude oko nas. Budimo vrata hristopoznanja i neka se vaskrsli Hristos slavi u svijetu kroz našu vjeru i ljubav i hrišćanski primjer”, poručio je mitropolit Hrizostom i poželio srećan i blagosloven Vaskrs.

Tagovi:


Povezani postovi: